jueves, 13 de mayo de 2010

Una dieta equlibrada.


Com el seu nom indica la dieta equilibrada, s'aconsegueix quan obtenim un equilibri entre el que el nostre cos necessita i el que mengem. Tot això per mantenir un grau òptim de salut i augmentar l'esperança de vida de la persona.

Hi ha tres normes bàsiques per aconseguir un equilibri nutritiu:

1.S'han d'establir les necessitats d'energia individualment i tenint en comptes tots aquells factors que les augmenten o disminueixen. La quantitat d'energia aportada pels aliments, ha de ser la necessària per compensar la despesa energètica, sense excessos ni mancances. A més, s'ha d'intentar que la persona mantingui un pes constant.

2.La dieta ha de ser variada, ha d'incloure aliments de tots els grups, per així poder satisfer les necessitats de tots els nutrients.

3.Els macronutrients (proteïnes, hidrats de carboni i greixos) han d'estar en un percentatge determinat per a mantenir un cert equilibri.

No hay comentarios:

Publicar un comentario